Der findes så meget god, og bevares også dårlig, øl. Lager, ale, pilsner, Stout, og IPA produceret af alskens små og store bryggerier rundt omkring i landet. Ligesom med vin, gælder det for øl, at det kan egne sig særligt godt til at akkompagnere en bestemt slags mad og skal du have maksimalt udbytte af din øl, kan det altså godt betale sig at sætte sig ind i hvad de passer bedst til.

Arranger en ølsmagning med vennerne og hyg jer sammen samtidig med at I får udfordret jeres egne smagsløg.

Trin 1 Lær din øl at kende

Vil du gerne blive en rigtig ølentusiast, så start med at lægge mærke til hvad det er for en type øl du drikker. Din ølsmagning kan gå hen og blive en anelse ensartet hvis I skal drikke fem forskellige versioner af en Classic så undersøg hvad det er for en type du drikker mest, og så find måske en anden producents udgave af den type øl, men ellers vær modig og prøv andre typer af.  Brug internet som din ven til at finde mere viden om øl. Sider som Maltoghumle.dk eller andre der nørder lidt ud i genren, er gode pejlemærker for nybegynderen.

Trin 2 Find en god forhandler

Okay, du har nu lært de allermest gængse øltyper at kende bare på navnene, og ved måske IPA er bitre, hvedeøl lidt syrlige og en mørk øl ofte mere syrlig. Nu skal du så ud at købe ind til jeres ølsmagning. Er der kun Netto i dit lokalområde, så kan du godt finde forskellige øltyper heri, du skal bare bruge lidt tid på at snuse rundt i deres spotvarer. Er du derimod så heldig at der er et større supermarked, så kan du sikkert finde et lidt større udvalg på hylderne.

Et godt tip når du står med øllen i hånden så læs på bagsiden hvordan producenten beskriver den. Det giver dig en god indikation og kan hjælpe dig med at få samlet ind til en bred smagspalette.

Trin 3 Begræns mængderne

Ja det lyder måske kontraintuitivt, men når I smager på den dejlige humle så del øllene i mindre serveringer. Hvis I skal smage f.eks. fem øl sammen, så er der ingen grund til at det er fem hele øl. Køb i stedet så du har et par ekstra flasker til bagefter, så I kan genbesøge de bedste.

Og så er det egentlig bare at gå i gang. Det er en god ide at starte med de lyse og lidt lettere varianter, og slutte med de lidt tungere versioner, der som oftest også har en højere alkoholprocent.

God fornøjelse. Skål.

 

Kategorier: Blogindlæg