Det er blevet sværere og svære at købe kvalitetsis med ægte vanilje, så nedenfor kommer en opskfift på hvordan du selv laver den med gourmet vanilje. Isen bliver bedst hvis du laver den på en is-røremaskinde.

Du skal bruge følgende:

1 vaniljestang

3 dl sødmælk

5 dl piskefløde

6 æggeblomme

125 g sukker

Fremgangsmåde

TRIN 1

Stil beholderen i maskinen i køleskabet dagen før du laver isen. Næste dag hældes fløden og mælken i en mellemstor gryde og derefter halvdelen af ​​sukkeret. Skær vaniljestangen i skiver på langs med en skarp kniv, og skrab så mange af de små sorte frø ud som muligt i den cremede blanding. Skær bælgene i tredjedele og læg dem i gryden.

TRIN 2

Varm fløde og mælk op ved svag varme, rør af og til, indtil det næsten koger – du vil se nogle bobler rundt om kanterne. Fjern fra varmen og lad stå i 30 minutter, så krydderurterne kan trække.

TRIN 3

Læg æggeblommerne i en skål med det resterende sukker og pisk med en elektrisk håndmikser, cirka 2 minutter, indtil blandingen tykner, lysner i farven og bliver til en tyk snor, når du løfter røremaskinen. Brug et målebæger til at tage ca. 125 ml/4 fl oz af flødeblandingen ud, og pisk derefter æggeblommerne for at løsne sig. Varm fløde op til det lige koger, tag det af varmen og pisk æggeblommeblandingen i.

TRIN 4

Sæt gryden tilbage på lav varme og kog med en træske non-stop i 8-10 minutter, indtil cremen er tyk nok til at dække bagsiden af ​​skeen. Sørg for, at det ikke koger – når du ser nogen bobler dukke op til overfladen, skal den være tyk nok, og tag så gryden af ​​varmen, så blandingen ikke sætter sig.

TRIN 5

Hæld cremecremen i en varmefast skål, og sæt den derefter i en større skål en tredjedel fuld af isvand til afkøling (dette tager cirka 20 minutter). Rør af og til for at forhindre, at der dannes hud. Sæt skålen med cremecreme i køleskabet i 3-4 timer, gerne natten over, så den bliver rigtig kold.

 

TRIN 6

Start ismaskinen, fjern vaniljestangsflagerne, hæld derefter den kolde vaniljecreme langsomt i og lad den trække i 10-30 minutter (afhængigt af din maskine). Når det stopper, kan det være for blødt at spise, så læg det i en plastikbeholder, dæk til med plastfolie, dæk derefter til og frys i mindst 3 timer. (Den holder sig i køleskabet i op til 3 måneder, men tag den ikke ud for at genfryse.) Tag den ud af fryseren 15 minutter før servering.

TRIN 7

For at lave det i hånden: I trin 1 opvarmes mælken, vaniljen og halvdelen af ​​sukkeret uden fløde (cremen bliver lidt tykkere). I starten af ​​trin 6 piskes fløden, så den er let og slap, ikke for stiv, og fold den ind i den kolde creme. Frys i 3-4 timer under omrøring en gang i timen, indtil de er næsten frosne, og frys derefter som ovenfor.

Kategorier: Blogindlæg