Er du også vild med at rejse? Men har du en sød hund derhjemme, som du gerne vil have med? Det er ikke sikkert, at du føler dig tryg ved at lade din hund blive passet derhjemme, mens du er af sted. Måske er det stadig en hvalp, som endnu er ved at lære at gebærde sig. Så er det heldigt, at det er muligt at tage sin hund med på rejsen. Læs om at flyve med hund her.

Overvej først, om det er nødvendigt

Det behøver slet ikke at være et større problem at tage din hund med på ferie. Men det er heller ikke sikkert, at din hund reagerer positivt på at flyve. Derfor bør du overveje, om det er en nødvendighed for dig og hunden, at den kommer med. Er du for eksempel kun af sted i få dage, giver det nok ikke så god mening. Så vil det typisk være bedre, hvis din hund bliver passet af bekendte eller kommer i hundepension. Her vil den også kunne hygge sig med andre hunde.

En anden og vigtig faktor er størrelsen på din hund. For store hunde er der nemlig ikke plads til inde i kabinen. De vil i stedet skulle transporteres i lastrummet. Det kan være en yderligere stressfaktor for såvel hunden som for dig. Så har du en stor hund, bør du tænke ekstra grundigt over, om den nu også skal med på rejsen.

Vær i god tid

Selv om der er mulighed for, at du kan få din hund med i flyet, er det ikke en selvfølge. Der er nemlig ikke et uanet antal pladser til hunde i diverse fly. Så hvis du vil sikre dig en plads til lige netop din hund, er det bare med at bestille så hurtigt som muligt.

Derudover skal du vide, at det ikke er alle flyselskaber, der kører med de samme regler. Det betyder, at det måske kan være nemmere at få din hund med et sted end et andet sted. Så det er også noget, som du skal have undersøgt på forhånd.

Det er også en god ide at være i god tid i selve lufthavnen. Så behøver du og din hund ikke at stresse. Og der er tid til, at din hund kan blive luftet og eventuelt få noget mad før afrejse.

Få din hund undersøgt inden

Hvis du skal være så tryg som overhovedet muligt på rejsen, er det en god ide at tage din hund til dyrlægen inden. På denne måde kan du sikre dig, at din hund ikke fejler noget. Og det er ikke kun for, at det skal gøre dig tryg. Det betyder også, at der ikke er så stor risiko for, at der sker din hund noget på rejsen.

Og ellers handler det bare om, at du skal være tryg ved situationen. For hvis du føler dig tryg på rejsen, kan det være, at din hund også føler sig tryggere.

Du kan også læse mere om racer og hvilke der ikke egner sig til flyvetyre, på https://hunderacer.dk.

Kategorier: Blogindlæg