Når folk hører sundhed omtalt, forbinder de det som oftest med motion, tid udenfor og et forbrug af broccoli væsentligt over det danske gennemsnit. Mens det at få frisk luft i lungerne, blodet rundt i årerne og sund mad i maven alt sammen er vigtigt for sundheden, må den slags dog ikke ske på bekostning af mental sundhed. Mental sygdom og mentalt helbred i det hele taget er nemlig stadig tabuiseret, på trods af et være mindst lige så vigtigt for din generelle sundhed.

Alligevel har folk en ide om, at de ikke behøver bekymre sig om deres mentale helbred, så længe de ikke er mærkbart mentalt syge. Det er dog den helt forkerte tilgang. Ligesom med motion, bør din indsats for god mental sundhed være præventiv.

Mental motion

En af de mange måder, man kan styrke sit mentale helbred, er ved at indgå i et forløb hos en psykolog. Igen har folk et indtryk af, at psykologer er reserveret til de seriøst mentalt syge, men det behøver langtfra være tilfældet. Et psykologforløb kan også sagtens være præventivt, men mange bliver overraskede over, hvad der bliver gravet frem, og hvor positivt de udvikler sig efter selv ganske få besøg hos psykologen. Læs mere og psykologer i Danmark og deres metoder på psykologeridanmark.dk

På den måde er det præcis ligesom motion. Selvom du føler dig i fin form, har du stadig brug for motion, og du har ingen anelse om, hvor godt det vil føles, hvis bare du bliver lidt sundere. Hvis du er åben for et forløb hos en psykolog, kan det gå hen at blive din mentale motion. Det kan trodsalt næppe være usundt at få en professionel til bare at lytte og guide en på rette vej.

Husk dog på, at et forløb hos en psykolog også kan være ligesom motion på andre måder. For eksempel er det ikke ale motionsformer, der passer alle lige godt. Ligeledes er det heller ikke sikkert, du passer lige godt til enhver psykolog. Det finder du dog kun ud af ved at prøve, så kast dig ud i det med en lokal psykolog såsom psykologlyngby.dk. Finder du den rette, kan der dog ske magi.

 

Kategorier: Blogindlæg