En typisk fest med en food truck foregår i en have eller ved et festlokale med mellem 50 til 100 inviterede. Festen er typisk allerede i gang før food trucken ankommer og gæsterne får sig en stor overraskelse når den lækre mad ruller ind i enten haven, indkørslen eller foran festlokalet. Lej en food truck til din fest for at få den samme lækre oplevelse eller forstå konceptet bedre i denne artikel.
Når dine gæster ankommer til din fest er maden en af de første ting de tænker på, snakker om eller spørger dig om. Til en almindelig fest er det typisk synligt, hvilke mad der vil være serveret hvis det f. eks. drejer sig om helstegt pattegris, cateringbuffet eller almindelig pizza take-away, men en food truck kommer oftest som en overraskelse!
Normal spisetid er omkring kl. 18 og hvis festen allerede har været i gang i et stykke tid, så får gæsterne sig en endnu mere positiv oplevelse når food trucken endelig ruller ind på området. Normalt har personalet i foodtrucken brug for en smule tid til at forberede maden og dette bygger endnu større forventning op – især når duften begynder at sprede sig.
Denne forberedelsestid bringer typisk en masse nysgerrig blikke og sågår også få personer, der kigger ind ad vinduet på food trucken for at tilfredsstille deres nysgerrighed.
Når serveringen går i gang flokkes gæsterne til arrangementet typisk om vognen og får hurtigt serveret deres første portion. I køen bliver der typisk snakket til højre og venstre – om maden, vejret, festen, måske brudeparret eller noget helt andet.
Efterfølgende fortsatte snakken typisk stående imens maden bliver nydt. Hvis sulten melder sig igen er foodtrucken der typisk stadig, så man kan bede om en ekstra portion før at den kører derfra. Derfor kan det godt minde lidt om en mellem ting mellem en buffet og almindelig bordservering, da gæsterne både kan gå op og få mere mad som i en buffet, men maden samtidig er portionsanrettet.
Serveringen foregår typisk i 1,5 eller 2 timer og efterfølgende begynder food trucken så smart at pakke sammen og køre fra festen. Når serveringen er ved at være ovre, så er de fleste af gæsterne typisk allerede mætte og der er derfor ingen kø til sidst ved sidste udkald. Nogle gange kan food trucken opleve at der stadig er sultne gæster, men dette er en undtagelse og i tilfældet så beder food trucken gæsterne en smule før om at sprede ordet om at det er sidste udkald.