De fleste kender nok udfordringen omkring ens madrester. Madrester kan nogle gange stå derhjemme, og så bliver de dårlige, inden man når at spise det. Det er både meget ærgerligt, og så er det madspild, da man er nødt til at smide meget mad ud på den måde.
Hvad sker der, når man vakuumpakker
Når man vakuumpakker maden forlænges madens holdbarhed. Forlængelsen af holdbarheden sker fordi der ikke længere er luft omkring maden. Når maden normalt f.eks. bare står i køleskabet, vil ilten omkring maden gøre, at mikroorganismer på overfladen fordærver maden. Mikroorganismer har nemlig brug for ilt for at vokse og formere sig. En sidste fordel ved at vakuumpakke sin mad er at skimmelsvamp ikke trives i madvare, der er vakuumpakket.
Rester efter en god grillaften
Noget af det der kan give mange rester, er når man holder selskaber sammen med andre. Hvis man f.eks. har haft gæster til grill, så kan der være meget kød til overs, som hurtigt bliver dårligt i køleskabet, og måske ønsker man ikke fryse det hele ned, da kødet hurtigt smager anderledes, hvis det har været i en fryser. I dette tilfælde kan det være en god idé at vakuumpakke resterne af kødet. Der vil i nogle tilfælde være så mange rester, at det ikke giver mening at have dem i køleskabet længere. I dette tilfælde fungerer vakuumpakning af mad også særdeles godt, da det er en god måde at fryse sin mad ned på. Det forlænger nemlig også holdbarheden i fryseren, hvilket er en stor fordel hvis man har meget kød til overs.
Rester efter en god tapasaften
På samme måde kan man få rester efter en god tapas aften med vennerne. Der vil ofte være mange små rester og særligt små skiver ost kan have svært ved at holde sig efterfølgende. Både små rester af ost men også store osterester kan vakuumpakkes, så de holder længere. Det vil være særligt oplagt, hvis man selv har stået for at lave den serverede tapas, da man ofte har mange rester af det overskydende ost og den overskydende salami.
Spar penge ved at handle stort ind
Når man har en vakuumpakker, kan man også med fordel handle stort ind i supermarkedet, for derved at spare penge. Det kan man f.eks. gøre ved at købe en stor pakke kyllingebryster. Herefter kan man dele kyllingebrysterne op i mindre portioner og fryse dem ned vakuumpakket.